Akaan erinomainen sijainti

Akaa on siellä, missä on mahdollisuus kasvaa

Akaaseen on helppo tulla. Kuopio ja "saamarin savolaiset" on ominut sloganin "muailman napa". Suotakoon se heille, mutta Akaa sijaitsee keskellä ruuhka-Suomea, Pirkanmaan maakunnassa, erinomaisella paikalla hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Akaan kaupungin sijainti kolmostien (VT3) ja ysitien (VT9) risteyskohdassa mahdollistaa saapumisen paikkakunnalle erittäin vaivattomaksi.

Välimatkat


  • Helsingistä n. 140 kilometriä
  • Tampereelta n. 40 kilometriä
  • Turusta n. 130 kilometriä
  • Pietarista n. 488 kilometriä
  • Kilpisjärveltä n. 1 113 kilometriä
  • Pohjois-Koreasta, Pjongjangista n. 21 tuntia

Akaan kaupunginosat


  • Kylmäkoski
  • Toijala
  • Viiala

Välimatkat kaupungin sisällä ei ole pitkiä. Toijalasta Kylmäkoskelle noin 10 kilometriä ja Toijalasta Viialaan noin 8 kilometriä. Julkinen liikenne ei aina toimi, joten suosittelen käyttämään omaa kulkuneuvoa.

Junalla Toijalaan tai Viialaan

Junalla on helppo saapua, ympäristöystävällisesti Akaaseen. Aikataulupoikkeamat ovat varsin usein mahdollisia, varsinkin talviaikana. Toijalan asemalle tulee keskimäärin 55 junavuoroa vuorokaudessa. Joulukuussa junayhteyksiä tulee vielä reilusti lisää.

Akaan rautatieasemat sijaitsevat Toijalassa ja Viialassa. Toijalan ja Viialan rautatieasemilla on maksuton pysäköinti. Matkaliput voit ostaa automaatista, molemmilta rautatieasemilta..

Mikäli lippuautomaatti on epäkunnossa ota yhteyttä VR:n " ylikuormittuneeseen " asiakaspalveluun palautelomakkeen avulla.

Akaan taksi

Mikäli tarvitset jatkoyhteyden rautatieasemalta, tilaa taksi ennakoivasti. Taksit saattavat päivystää asemalla junayhteyksien mukaan. Katso paikalliset taksiyritykset.

Linja-autolla

Akaaseen pääsee myös linja-autolla. Pikavuorot ajavat VT 3 ja VT 9 valtatietä.

Valtatie 3 (Helsinki-Tampere moottoritie) liittymäpysäkki 31 sijaitsee molemmin puoli siltaa Satamatien varressa, lähellä ABC-liikenneasemaa.

Lentokoneella

Mikäli olet ajatellut saapua lentäen Akaaseen niin joudut pettymään. Lähimmät lentokentät sijaitsevat Pirkkalassa, Turussa ja Helsingissä.

Helsinki-Vantaalta pääsee uutta kehärataa pitkin junalla lentokentältä Toijalan asemalle vaivattomasti.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on julkisilla kulkuneuvoilla yhteys Akaaseen. Helpoin reitti on linja-autolla Tampereelle ja sieltä junalla Toijalaan.

Mikäli haluat nopeimman vaihtoehdon, tilaa taksi. Taksin kanssa kannattaa hinta varmistaa ja sopia etukäteen.

Vuokraa auto

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on myös mahdollista vuokrata auto. Autovuokraamoita löytyy myös Tampereelta.

Uimalla, veneellä tai risteillen

Akaaseen pääset myös kesäaikana veneellä tai sisävesilaivalla. Tampereelta tai Hämeenlinnasta risteillen kaunista vesistöä pitkin. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan mikäli haluat jäädä Toijalan satamassa pois. Katso Hopealinjat - reittimatkat

Omalla veneellä saapuville Toijalan vierasvenesatamassa on mahdollisuus ankkuroida.