Arabialainen maustekakku

07.11.2019

Mummoni perintöreseptejä. Tätä odotettiin aina jouluaterian jälkeen. Vielä pintaan mokkainen kuorrutus. Hienosti mausteinen kuivakakku. Lämmin suositteluni.

Sopii myös muulloin nautittavaksi. Kun oikein muistelen, niin tämä kakku oli vakio tarjottavaa myös suvun juhlapöydässä ja jopa muistotilaisuuksissa.

Arabialainen maustekakku


  • Kananmunia 3 kpl
  • Sokeria 4 dl
  • Vehnäjauhoja 5 dl
  • Leivinjauhetta 1/4 tl
  • Ruokasoodaa 0.5 tl
  • Vaniljasokeria 1 tl
  • Kaakaojauhoja 2.5 rkl
  • Kardemummaa 1 tl
  • Inkivääriä jauhettuna 1 tl
  • Neilikkaa jauhettuna 0.5 tl
  • Kermaa 2 dl
  • Voita 200 g
  1. Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää vuorotellen kuivat aineet, kerma ja jäähdytetty sulatettu voi.
  3. Voitele kakkuvuoka ja laita pinnalle korppujauho.
  4. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla tai haarukalla.

Mokkainen kuorrutus


  • Voita 50 g
  • Kananmunan keltuainen 1 kpl
  • Tomusokeria 6 dl
  • Kaakaojauhetta 2.5 dl
  • Kanelia 1.5 tl
  • Kahvia, vahvaa 2 rkl lämpimänä
  1. Vaahdota voi ja lisää kaikki muut raaka-aineet sekaan, jatkuvasti sekoittaen tasaiseksi massaksi.
  2. Levitä kakun päälle kuorrutus.
  3. Mikäli haluat vielä hieman "hipostella" rouhi tummaa suklaata lastuiksi päälle, vielä kun kuorrutus ei ole kiinteytynyt.
  4. Siirrä kakku viileään paikkaan kuorrutuksen hyytymisen ajaksi.