Aurajuusto-punajuurivuoka

05.11.2019

Aurajuusto-punajuurivuoka eli punajuuresta sekä sinihomejuustosta valmistettu laatikkoruoka. Aurajuuston ystäville aivan erilainen laatikkoruoka esimerkiksi jouluaterialle.

Satokautta ja satokauden reseptejä kaipaaville ihmisille, Aurajuusto-punajuuri yhdistelmä on todella kokeilun arvoinen laatikkoruoka.

Aurajuusto on kuitenkin tarpeeksi mieto maultaan, joten kaikki varmasti tottuvat makuun. Tällä punajuurireseptillä on helppo opettaa niitä ihmisiä syömään homejuustoa, ketkä sanovat ehdottomasti ei esimerkiksi Aurajuustolle.

Nämä ihmiset ottavat toisenkin kauhallisen. Punajuuri saa aivan uutta käyttötarkoitusta.


Aurajuusto-punajuurivuoka


  • Punajuurta n. 0.5 kg
  • Sipuli 1 iso
  • Puuroriisiä 1 dl
  • Ohrasuurimoita 0.5 dl
  • Suolaa 1 tl
  • Sinihomejuustoa n. 100 g +
  • Kermaa 2 dl
  • Vettä 4 dl
  • Rouhittua mustapippuria 1 tl
  • Oreganoa 1 tl +
  • Suolaa 1 tl
  1. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.
  2. Silppua sipuli aivan pieneksi. 
  3. Keitä puuroriisi ja ohra suolalla maustetussa vedessä n. 10 minuutin ajan. 
  4. Sekoita kaikki aineet myös sinihomejuusto keitetyn ohran ja riisin joukkoon. 
  5. Voitele uunivuoka ja kaada kaikki vuokaan.
  6. Paista  175 asteessa noin 1.5 tuntia. 
  7. Aloita alimmalta tasolta.
  8. Sekoita massaa puolessa välissä paistamista. Näin sinihomejuusto levittyy tasaisesti kaikkialle. 
  9. Tasoita pinta ja paista loppuun asti. 
  10. Anna laatikon "kasaantua" hetki ennen tarjoilua.

VINKKI! Aura-punajuurivuoka on aivan parasta suoraan uunista, hieman jäähtyneenä nautittuna.