Bataattilaatikko

06.11.2019

Bataattilaatikko on hieman makeahko herkullinen laatikkoruoka. Sopii joulupöytään ja muina aikoina lisukkeksi esim. lihan kanssa. Mutta, kokeile edes joulupöytään.

Bataatti on muuten sweet potato englanninkielellä. Bataatti sisältää runsaasti sekä tärkkelystä että sokeria ja ovat selvästi energiapitoisempia kuin perunat. Bataatti on myös paljon ravintokuitua sisältävä sekä C-vitamiinia, beetakaroteenia sekä B6-vitamiinia.

Bataattilaatikko

  • Bataattia n. 1.5 kg
  • Kermaa 4 dl
  • Korppujauhoja 3 rkl
  • Siirappia n. 1 dl
  • Voita n. 100 g
  • Kanelia 0.5 tl
  • Mustapippuria 0.5 tl
  • Valkopippuria 0.5 tl
  • Muskottia jauhettuna 0.5 tl
  • Kananmunia 1-2 kpl
  1. Kuori, pese ja pilko bataatit. Laita kattilaan suolaa ja keitä bataatit pehmeiksi.
  2. Vatkaa sekaisin kerma, korppujauho ja siirappi.
  3. Lisää bataattien joukkoon voi. Aja voi ja bataatti sekoittimella aivan liisterimäiseksi.
  4. Lisää kerma, siirappi ja korppujauhe. Sekoita.
  5. Lisää vielä kaikki mausteet ja sekoita.
  6. Kaada massa voideltuihin uunivuokiin.
  7. Riko kananmuna ja sekoita keltuainen sekä valkuainen rikki. Lisää kananmuna massan päälle, kananmuna per vuoka.
  8. Levitä muna haarukalla bataattiseoksen pinnalle.
  9. Paista 175 asteessa n. 2 tuntia.