Cacio e pepe - pecorinojuustoa ja pastaa

31.10.2019

Pecorino on todellisen nautiskelijan herkullinen juusto. Pecorinojuustot ovat lampaan täysmaidosta valmistettuja italialaisia juustoja. Pecorinojuusto on hieman parmesanjuuston kaltainen ja helposti raastettava. Pecorino Romano on tiettävästi vanhimpia tunnettuja italialaisia juustoja ja sitä valmistetaan Sardinian alueella.

Juustosta pastaan on helppo siirtyä.

Cacio e pepe on pastojen klassikko. Helppous viehättää ja maku palkitseen. Cacio e pepe - pastaan tulee ainoastaan pecorinojuustoa, mustapippuria, voita ja spagettia tai muuta pastaa.

Tähän nerokkaaseen pastaruokaan on helppo rakastua. Valmistamiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia ja annos on lautasella. Mikäli pecorinojuustoa ei ole hyllyssä, paremesanjuusto käy erinomaisesti, paremman ja oikean puutteessa.

Pasta - Cacio e pepe


  • Spagettia 400 g
  • Voita 2 rkl
  • Mustapippuria n. 1.5 rkl
  • Pecorinojuustoa (parmesania) raastettuna 50 - 100 g
  • Vettä
  • Merisuolaa/suolaa
  1. Lisää runsaasti vettä kattilaan ja suolaa riittävästi.
  2. Kun keitinvesi kiehuu lisää pastat. Keitä melkein kypsäksi. Katso pakkauksen keittoaika ja vähennä muutama minuutti.
  3. Laita voita pannulle. Kunnes voi on sulanut, lisää mustapippuri sekaan ja paahda noin minuutti.
  4. Lisää pastan keitinvettä n. 1 dl, sekoita ja kiehauta.
  5. Siirrä pannu hetkeksi sivuun jäähtymään.
  6. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  7. Ota pastan keitinvettä talteen noin 2 dl.
  8. Kaada keitinvesi pois ja anna hetki pastan jäähtyä.
  9. Lisää hieman jäähtynyt pasta kastikkeen joukkon ja nostele tasaiseksi.
  10. Annostele lautaselle ja ripottele vielä juustoraastetta pinnalle.