Chilibrownies

07.11.2019

Nyt on brownieissa makua. On hieman myös näköä. Suklaata ja chiliä. Mausteinen ja järkyttävän hyvä suklainen ja sopivasti chilinen pieni leivos. Brownie amerikasta lähtöisin kostean mehevä suklaaleivonnainen. Browniet on helppo valmistaa. Kokeile kermavaahdon kanssa nautittuna.

Chili-suklaa brownies


  • Taloussuklaata 400 g
  • Voita 300 g
  • Sokeria 4 dl
  • Kananmunia 4 kpl
  • Kaakaojauhetta 1 dl
  • Rawit chiliä tai mikäli haluat hieman miedompaa niin punainen chili 10 g
  • Kanelia 3/4 rkl
  • Pomeranssinkuorta 0.5 tl
  • Neilikkaa jauhettua 0.5 tl
  • Perunajauhoja 2 dl
  1. Ota raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa.
  3. Laita uuni 180 asteiseksi.
  4. Pilko chili todella pieneksi.
  5. Vaahdota sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi.
  6. Lisää chili ja muut mausteet sekaan.
  7. Lisää sulanut suklaa sokeri-voiseokseen.
  8. Lisää kananmunat yksitellen, jatkuvasti sekoittaen.
  9. Vielä kaakao- ja perunajauho taikinaan.
  10. Voitele leivinpaperi ohuelti voin kanssa ja kaada taikina pellille. Tasoita lastalla.
  11. Paista melkein kypsäksi. Siirrä kylmään viilenemään.
  12. Leikkaa stanssaten pyöreitä brownieita.
  13. Koristele tomusokerilla pinta.
  14. Rohkeat laittavat pienen palan Rawit chiliä vielä brownien päälle.

Alkuperäinen ohje ruokablogi Kaikki äitini reseptit blogista.