Edullista ja hyvää porsaan uunilihaa

31.10.2019

Porsaan uunilihasta mahtavan makuinen ja helposti syötävä liharuoka. Parasta tässä on valmistamisen helppous ja tuo huikea liemi. Tätä lihaa on helppo syödä. Kokeile kokoperunoiden tai kunnollisen perunamuusin kanssa. Tämä sopii myös upeasti vaikka "tortillalättyjen" väliin.

Hän, kuka porsaan uunilihareseptin laittoi someen suositteli lopuksi nakkaamaan muttisoosin joukkoon loput, mikäli jotakin jäljelle jää. Varmasti arvasitte pienestä johdannosta, mistä porsaan uuniliharesepti on alkujaan lähtenyt. Chef Henri Alenin somereseptejä, tietysti.

Porsaan uuniliha on kohtalaisen laaja termi. Käytännössä se voi olla aivan mitä tahansa porsaan lihanosaa. Porsaan lapaa, niskaa, kassleria, etuneljännestä, etuselkää jopa pakaraa eli kinkkua. Käytännössä uunilihaan voidaan käyttää porsaanlihasta niitä edullisimpia lihanosia.

Chef Henri Alénin porsaan uunilihaa


  • Porsaan uunilihaa riittävän iso pala
  • Suolaa 2 tl
  • Punainen chili pilkottuna 0.5 kpl
  • Inkivääriä raastettuna 1 tl
  • Valkosipulinkynsi 1 kpl
  • Sipuli i kpl
  • Soijakastiketta 0.5 dl
  • Vettä n. 3 dl
  1. Laita liha uuniastiaan.
  2. Lisää pinnalle suola.
  3. Laita vuokaan halkaistu valkosipulinkynsi, pilkottu chili, sipuli.
  4. Lisää vesi ja soija.
  5. Laita 180 asteiseen uuniin noin 1 tunnin ajaksi.
  6. Peitä foliolla, pienennä lämpöä 150 asteeseen ja kypsennä n. 2 tuntia.
  7. "Tweettaa, chattaa, mesetä. Eli päivitä ihan pirusti somea."
  8. Ota liha uunista ja käännä. Kypsennä vielä 20-30 minuuttia.
  9. Leikkaa kuuma liha paloiksi.
  10. Laita kulhoon ja kaada vuokaan jäänyt liemi päälle. Siinä maku!
  11. Mausta suolalla.
  12. PURAISE KUNNOLLA!
  13. Sekoita loput mitä et jaksanut syödä, muttisoosin joukkoon!!