Kermainen, haudutettu riisipuuro

24.10.2019

Haudutettu tai pitkään keitetty riisipuuro on helppo, edullinen ja vielä täyttävä puuroruoka. Riisipuuro yhdistetään yleensä jouluun ja manteli sekaan piilotettuna.

Keittämälläkin saat riisipuurosta aivan hyvää. Se vain vaatii lieden ääressä seisoskelua koska sekoittaa täytyy, maito palaa pohjaan liian helposti. Sanokaan mitä sanotte, veteen keittämällä ei tule hyvää riisipuuroa.

Haudutettu riisipuuro onnistuu haudutuskattilassa erittäin hyvin. Jos legendaarinen Aromipesä löytyy niin pölyt pois ja käyttöön. Yksi tapa on styroksinen kylmälaukku. Kylmälaukun kansi pöydälle ja kannen päälle pannunalunen. Hetken aikaa keität riisiä, suolaa sekä maitoa. Sekoita ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä, kansi päälle ja aseta kylmälaukku päälle. Unohda sinne noin 1 tunnin ajaksi. Sekoita kerran, kaksi.

Seuraavaksi ehkä paras riispuuro koska kerma - oikea kerma. Muuten jos tarvitsee keittämällä valmistaa puuro niin Kiehu maito helpottaa hommaa. Ei pala pohjaan - ainakaan niin helposti.

Kermainen haudutettu riisipuuro


  • Puuroriisiä 2 dl
  • Suolaa 0.5 tl
  • Maitoa (Kiehu) 8 dl
  • Kuohukermaa 4 dl
  1. Kiehauta maito riisien kanssa todella hyvin sekoittaen samalla.
  2. Lisää kerma ja kiehauta.
  3. Hauduta kannen alla, haudutuspadassa, aromipesässä, kylmälaukussa noin 60 minuuttia.
  4. Sekoita muutaman kerran.
  5. Mikäli kattilassa, kannen alla haudutat liedellä - ole lähellä, pidä todella pieni lämpö ja sekoita usein.

Vinkki - lisää rohkeasti kermaa. 50 / 50 kerman ja maidon suhde on hyvä. Suolaa lisää lopuksi. Ja tietysti voisilmä, kaneli sekä sokeri kuuluu kunnolliseen riisipuuroon.