Hummuspasta

12.10.2019

Hummus - Kirsikkatomaattipasta. Kyllä, luit aivan oikein. Hummusta ja pastaa sekaisin. Pinnalle ripotellaan paahdettuja kirsikkatomaatteja. Maustetaan chilihiutaleilla, mustapippurilla ja koristellaan persiljasilpulla. Tähän sopisi varmasti mikä tahansa tuore yrtti.

Reseptin löysin Chocochilin uudesta keittokirjasta - Arkiruokaa

Hummuspastaa ja paahdettuja kirsikkatomaatteja


  • Kirsikkatomaatteja n. 500 g
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Hummusta (Fafas hummus on hyvä) n. 400 - 500 g
  • Spaghettia tai muuta pastaa n. 400 g
  • Chiliä jauhettuna tai hiutaleina
  • Sileälehtistä persiljaa 1 ruukku
  • Mustapippuria 
  • Suolaa
  1. Paahda ensin tomaatit.
  2. Ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa hieman.
  3. Paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä, al denteksi.
  5. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä hieman pastan keitinvettä, mikäli tarvitsee ohentaa lopuksi hummusta.
  6. Sotke hummus ja pasta sekaisin.
  7. Mikäli tarvitsee, lisää pastan keittovettä hieman.
  8. Silppua persilja sekaan.
  9. Annostele lautaselle.
  10. Nostele paahdetut kirsikkatomaatit hummuspastan päälle. Rouhaise chiliä ja mustapippuria pinnalle.