Hyvä tomaattikastike - Muttisoosi

26.10.2019

Muttisoosi on muodostunut jo pieneksi legendaksi, tomaattikastikkeiden joukossa. Todella hyvä resepti tomaattikastikkeen valmistamiseen. Tomaattikastikkeen ideana on että haudutetaan erilaiset komponentit riittävän hyvin, jolloin kastike saa hienon, täydellisen maun.

Muttisoosi sopii vaikka pizzakastikkeeksi, pastan kanssa tai oikeastaan aivan mihin vaan. Kastike on erinomainen ja sitä voi täydentää esim. paistetulla jauhelihalla, broilerilla ja jopa kalan kanssa.

Muttisoosi on saanut nimensä Mutti Polpa tomaattimurskasta. Tarinan mukaan se on paras tomaattimurska.

Hyvän tomaattikastikkeen resepti lähti taannoin "lentoon" Chef Henri Alenin twitteriin laittamasta reseptistä. Ja sitten tapahtui seuraavaa - markettien hyllyiltä tyhjeni Mutti tomaattimurska hetkessä, ennen kuin lisää ehdittiin sinne tilaamaan.

Muttisoosi on muodostunut jo pieneksi legendaksi, tomaattikastikkeiden joukossa. Todella hyvä resepti tomaattikastikkeen valmistamiseen. Tomaattikastikkeen ideana on että haudutetaan erilaiset komponentit riittävän hyvin, jolloin kastike saa hienon, täydellisen maun.

Muttisoosi sopii vaikka pizzakastikkeeksi, pastan kanssa tai oikeastaan aivan mihin vaan. Kastike on erinomainen ja sitä voi täydentää esim. paistetulla jauhelihalla, broilerilla ja jopa kalan kanssa.

Muttisoosi on saanut nimensä Mutti Polpa tomaattimurskasta. Tarinan mukaan se on paras tomaattimurska.

Hyvän tomaattikastikkeen resepti lähti taannoin "lentoon" Chef Henri Alenin twitteriin laittamasta reseptistä. Ja sitten tapahtui seuraavaa - markettien hyllyiltä tyhjeni Mutti tomaattimurska hetkessä, ennen kuin lisää ehdittiin sinne tilaamaan.


Muttisoosi - hyvä tomaattikastike


  • Mutti tomaattimurskaa 1 tlk
  • Sipuli 1 kpl
  • Valkosipulinkynsiä 2 kpl
  • Oliiviöljyä n. 0.5 dl
  • Sokeria 0.5 tl
  • Appelsiinikuorta 1 appelsiini  (ei välttämätön, mutta suositeltava)
  • Punaviiniä 0.5 dl (ei välttämätön, mutta suositeltava)
  • Vettä 2 dl
  1. Pilko sipulit aivan pieniksi ja kuullota niitä öljyssä. Noin 10 minuutia pienellä lämmöllä. Siitä syntyy makeus.
  2. Lisää sokeri ja puolet tomaattimurskasta. Hauduta noin 10 minuuttia. Makeutuu lisää.
  3. Lisää loppu tomaattimurska ja vesi.
  4. Hauduta hetki, välillä sekoittaen.
  5. Anna tomaattikastikkeen "porista" eli kiehua hetki.
  6. Lisää punaviini. Sekoita edelleen välillä. "Nyt tuodaan happamuutta."
  7. Kunnes kastike on riittävän sakeaa, lisää suola ja mustapippuri.
  8. "Seuraavaksi saa hifistellä"
  9. Kuori veitsellä pari palaa appelsiinin kuorta kastikkeen sekaan. Appelsiininkuoret ovat makua varten.
  10. Maistele, mausta - lisää suolaa, pippuria tai molempia.
  11. Siirrä kattila sivuun ja parasta neitsyoliiviöljyä sekaan 0.5 dl.
  12. Anna kasaantua hetki, saat täyteläisyyttä.