Imelletty perunalaatikko

06.11.2019

Imelletty perunalaatikko ja siihen onnistunut resepti. Kaunista ja hyvää suomalaista perinneruokaa, varsinkin joulupöydässä.

Imelletty perunalaatikko


  • Jauhoisia perunoita 2 kg
  • Vehnäjauhoja 5 rkl
  • Voita n. 2 rkl
  • Kulutusmaitoa 0.5 litraa
  • Suolaa 1 tl
  • Siirappia 2 rkl +
  1. Keitä perunat jopa ylikypsäksi.
  2. Survo perunat aivan soseeksi ja lisää sekaan 5 rkl vehnäjauhoja. Peruna-jauhoseoksesta pitäisi saada liisterimäistä mössöä.
  3. Laita massa imeltymään viileään, leivinliinan alle vähintäin 12 tunnin, mutta mielellään 18 tunnin ajaksi.
  4. Sulata voi ja lisää sekaan kunnollista, rasvaa reilusti sisältävä maitoa.
  5. Lisää vielä siirappia reilut 2 rkl sekä suola.
  6. Vatkaa imeltynyt perunaliisteri joukkoon. Sekoita kunnolla.
  7. Kaada uunivuokiin tai foliovuokiin. Jätä hieman vajaaksi, koska perunasurvos ottaa lämmetessään hieman koostumusta lisää ja saattaa tulla yli.
  8. Kypsennä 150 asteessa 2 - 2.5 tuntia.