Kaunis ja raikas hernerisotto

01.11.2019

Kuulostaako hieman oudolta risoton kanssa käyttää adjektiivia raikas ja kaunis. Kun itse ajattelen asiaa niin onhan se outo yhdistelmä. Risotto kuitenkin voi olla sellainen, oikeasti. Minttuisessa hernerisotossa on mukana runsaasti raikkautta ja lisäksi se on myös kauniskin, mielestäni.

Mikäli vielä uskallan laittaa lisää kauniita sanoja hernerisoton puolesta - se on helppokin vielä, valmistaa ja syödä. Tässä risotossa on yllättävän hyvin "komponentit" kohdillaan.

Raikas ja kaunis herne-mintturisotto


  • Tuoretta minttua 1 pnt
  • Pakasteherneitä 200 g
  • Oliiviöljyä 3 rkl
  • Hiutalesuolaa 1 tl tai vastaavaa
  • Mustapippuria
  • Risottoriisiä 5 dl
  • Kasvislientä 1 l
  • Salottisipulia 2 kpl
  • Valkosipulinkynsiä 2 kpl
  • Tuoretta korianteria pilkottuna 2 rkl
  • Öljyä 2 rkl
  • Valkoviiniä 1 dl
  • Parmesanjuusto raastettuna 1 dl
  • Voita 2 rkl
  1. Revi mintunlehtiä 1 nipullinen blenderiin.
  2. Lisää sekaan myös pakasteherneet.
  3. Aja tasaiseksi massaksi minttu ja herneet.
  4. Lisää suola, oliiviöljy, mustapippuri vielä sekaan ja pyöräytä tehosekoittimessa.
  5. Valmista kasvisliemi - 2 kasvisliemikuutiota 1 litraan vettä.
  6. Laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan risoton valmistumista.
  7. Pilko salottisipulit, valkosipulinkynnet ja korianteri aivan pieneksi. 
  8. Lisää öljyä isoon kattilaan, kuullota salottisipulia, valkosipulinkynsiä ja korianteria hetki.
  9. Kaada riisit sekaan ja sekoita puuhaarukalla jatkuvasti. 
  10. Kun risottoriisit on ottaneet hieman väriä, lisää valkoviini ja anna imeytyä kunnolla nostellen sekoitellen. 
  11. Lisää kasvislientä kauhalla. Kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin, kaada lisää. 
  12. Kun kaikki nesteet on imeytyneet riisiin, lisää voi sekä parmesanjuusto.
  13. Sekoita minttu-herneseos joukkoon.
  14. Annostele risotto lautaselle ja koristele mintunlehdillä.