OMG Lasagne

11.10.2019

Lasagne on uunissa valmistettu pastaruoka. Lasagne uuniruokana on periaatteessa helppo valmistaa ja aktiivinen valmistusaika vie noin reilut 45 minuuttia  jos valmistat sen kunnolla.

Tietysti "lasson eli lasun" kanssa pystyy oikomaan vaikka käyttämällä valmiita mix-jauhepusseja tai vastaavia. Ei kannata - lopputuloksessa huomaa eron varmasti.

Lasagne - näin onnistut varmasti

Käytä kunnollista jauhelihaa ja reilusti. Kuullota iso silputtu sipuli ja muutama pilkottu valkosipulinkynsi aluksi ja lisää jauheliha ruskistumaan. Maustamiseen riittää suola, mustapippuri ja muutama kuivattu yrtti. Basilika ja timjami jauhettuna on loistava. Kasvisliemikuutio on myös hyvä muistaa.

Tomaattikastikkeeseen kannattaa panostaa - Muttisoosi on enemmän kuin täydellinen kastike lasagneen. Huippusuosittuun somereseptiin lisätään kypsennetty sekä maustettu jauheliha sekaan.

Muttisoosin resepti alla.

Lasagneen kuuluu myös kunnollinen juustokastike.

Lasagnen juustokastikkeen pitää olla täyteläinen "tasainen" kastike. Juustokastike ei saa olla ns. juoksettunut liemi. Juustoon kannattaa panostaa.

Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö eikä maksettu mainos.

Paljastan nyt että vahingossa syntyi paras koskaan valmistamani juustokastike. Vahingossa - kyllä.

Jääkaapissa ei ollut mitään muuta juustoa kastikkeeseen laitettavaksi kuin Jukolan Juuston Gin- cheddarjuustoa. Pitkään kypsynyt Gin-cheddar sopisi hienostuneen, viipyvän maun kanssa ihan tuollaisenaankin. Sinne meni - onneksi.

Lasagne kasataan voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Pohjalle kannattaa laittaa ohuelti kastikkeita ja sitten levyjä päälle, hieman limittäin. Kastikkeet pohjalla estää lasagnelevyä "kärähtämästä".

Seuraavatkin kerrokset ladotaan molempia kastikkeita käyttämällä. Toista kunnes enään ei vuokaan mahdu tai kastikkeet alkaa käydä vähiin. Mitä enemmän kerroksia on sitä parempi koostumus.

Säästä pinnalle hieman juustokastiketta.

Juustoraaste pinnalla saa olla hieman kermaisempaa. Suosittelen Valion mozzarellaraastetta koska se on ihan sairaan hyvä.

Paista uunissa alatasolla 200 asteessa tai kiertoilmauunissa keskitasolla 175 asteessa noin 45 - minuutti. Mikäli pinnalla juustoraaste ottaa väriä liikaa - laita esim. folio päälle. Anna lasagne kasaa itseään noin 15 minuuttia ennen ruokailua.

Mikäli tarvitset kunnolista lasagnevuokaa niin kannattaa katsoa #KitchenTime verkkokauppa.

Muttisoosi #chef Henri Alenin someresepti

  1. 1 purkki Mutti-tomaattimurskaa tai muuta "hyvänmerkkistä" murskaa
  2. 1 pieni sipuli
  3. 2 valkosipulin kynttä
  4. 0,6 dl oliiviöljyä
  5. 0,5 tl sokeria
  6. 0,5 dl punaviiniä (halutessasi appelsiinin kuorta)
  • Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Näin rakennat makeuden.
  • Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Näin soosi makeutuu...
  • Lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.
  • Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuutin ajan, ja lisää mahdollinen punaviini, joka tuo kastikkeeseen happamuuden. Sekoittele koko ajan.
  • Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.
  • (Jos hifistelet, lisää kaksi kuorimaveitsellä tehtyä palaa appelsiinin kuorta. Niitä ei syödä, vaan ne antavat vain makua.)
  • Mausta rohkeasti basilikalla, timjamilla tai muulla lempiyrtilläsi.
  • Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 desilitraa parasta neitsytoliiviöljyä. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.

Kaikki ylisanat ansaitseva gin-cheddarjuustokastike

  1. Kulutusmaitoa 1 l
  2. Voita 2 rkl
  3. Vehnäjauhoja 3 rkl
  4. Gin-cheddarjuustoa 1 pkt raastettuna
  5. Suolaa ripaus
  6. Valkopippuria 1 tl
  • Raasta juusto raasteeksi.
  • Sulata kattilaan voi ja lisää jauhot sekaan.
  • Suurusta samalla reilusti sekoittaen ja lisää maitoa vähän kerrallaan joukkoon.
  • Pidä maito lämpimänä ja lisää raastettu juusto liemeen, edelleen jatkuvasti sekoittaen.
  • Tasainen lämpö kattilassa on tärkeää. Vältä ettei maito kiehu.
  • Kun juusto on sulanut ja kastike pehmeän tasaista, lisää ripaus suolaa ja valkopippuria.