Maksalaatikko-ohje rusinoilla tai ilman

06.11.2019

Maksalaatikko jakaa mielipiteitä. Täyttävä, oikein valmistettuna, maistuva laatikkoruoka. Jouluruokana erinomainen mutta täyttää vatsan ja maistuu myös arkena.

Kunnollinen maksalaatikko


  • Porsaan maksaa 350 g
  • Naudan maksaa 150 g
  • Puuroriisiä
  • Voita 1 rkl
  • Suolaa 2 tl
  • Siirappia noin 1 dl
  • Sipuli 1 kpl
  • Ohraryynejä 1 dl
  • Kananmunia 2 kpl
  1. Keitä riisipuuroa n. 1 litra ja jäähdytä.
  2. Jauha porsaan- ja naudanmaksa aivan rikki sauvasekoittimella.
  3. Pilko sipuli aivan pieneksi.
  4. Sekoita kulhossa voi, kananmunat, siirappi, suola ja ohraryynit.
  5. Lisää sekaan maksaseos ja jäähtynyt riisipuuro.
  6. Halutessasi voit lisätä sekaan rusinoita.
  7. Voitele vuoka ja lisää pinnalle pieni nokare voita.
  8. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.