Olutsiirappi

27.09.2019

Olutsiirappi sopii erinomaisesti grillatun porsaanlihan kanssa. Porsaanlihan pintaan suola ja pippuri ja  paistamisen loppupuolella sivellään pintaan siirappi. Glaseerataan eli viimeistellään lihan pinta kiiltäväksi, molemmin puolin.

Kokeile olutsiirappia myös salaatille kastikkeeksi. Lettujen kanssa ihan mahtava. Ei sovi unohtaa vaniljajäätelöä - päälle kun valuttaa hieman lämmintä olutsiirappia niin onhan herkkua.

Olutsiirapin voit valmistaa periaatteessa aivan mistä oluesta tahansa. Tumma porter-tyylinen olut on erinomaista vahvan aromin takia. Hunajaolut antaa taas hieman makeahkoa "twistiä" olutsiirapille.

Olutsiirapin valmistaminen on helppoa. Keitetään varovasti sekoittaen kasaan. Kunnes koostumus on mieleinen sekä siirappimainen annetaan hetken jäähtyä.

Honkajoen Panimon Hunajaolut on erinomaista myös olutsiirapin valmistamiseen.

Hunajaolut (olut) siirappi


  • Olutta n. 1.5 dl
  • Ruokosokeria n. 0.5 dl (tavallinenkin sokeri käy hyvin)

Kuumenna varovasti ja keitä liemi kasaan jatkuvasti sekoittaen. Siirrä hetkeksi jäähtymään. Vain mielikuvituksesi on rajana, mihin olutsiirappia voit käyttää.