Katkarapuleipä

13.10.2019

Tämä on klassikko, kaikkien kaukomatkailijoiden suosikki. Katkarapuleipä ja ihan alkuperäinen resepti, kuinka ne on aina valmistettu. Tai noh, leipiä ei kuulemma enään välttämättä paahdeta. Mikäli paahdetaan, ei pannulla vaan uunissa.

Nämä leivät vaan jatkaa "porskuttamistaan" Ruotsin ja Tallinnan lautoilla. Usealla ihmisellä on jopa matkan kohokohta ja ainoa tuntuma ulkomailla syötyyn safkaan, buffetpöydän lisäksi.

Kättä pystyyn kuka ei ole koskaan maistanut?

Lautta-simulaattoriherkku Katkarapuleivät


  • Kuorittuja katkarapuja riittävästi 2 pss
  • Kananmunia 4 kpl
  • Sitruuna
  • Kirsikkatomaatteja n. 10 - 12
  • Tilliä
  • Majoneesia (Kruunumajoneesi on hyvä - ellet itse tee)
  • Salaatinlehtiä (jääsalaatti)
  • Paahtoleipää 4 kpl (isoja)
  • Voita paahtamiseen
  1. Sulata katkaravut ajoissa, poista neste valuttamalla, jopa puristamalla katkaravut kuivaksi.
  2. Paahda leivät kuumalla pannulla, pienen voinokareen kanssa pintaan kaunis väri.
  3. Keitä kananmunat kovaksi, kuori sekä lohko paloiksi. 
  4. Lohko tai siivuta sitruunat.
  5. Huuhtele salaatti ja irroita muutama lehti.
  6. Kun paahdettu leipä on jäähtynyt - kasaa katkarapuleipä. 
  7. Levitä leivän päälle reilusti majoneesia.
  8. Laita muutama salaatinlehti päälle ja vielä majoneesia.
  9. Nosta runsaasti katkarapuja leivän, majoneesin ja salaatin päälle.
  10. Asettele kirsikkatomaatteja, kananmunan lohkot ja sitruunat kasan päälle. 
  11. Koristele tillisilpulla.
  12. Purista sitruunanmehua pinnalle.

Vinkki -  laita taustalle todella paskasti laulettua karaokemusiikkia soimaan.  "Olen suomalainen tai Sata Salamaa" on kova valinta.

Nautitaan "bulkkibissen" kanssa. Mikäli oikein haluat fiilikseen päästä niin suttaa Koff- lagerista panttimerkinnät pois. Taskulämmin Lonkero orginal on myös kova.