Pumpkin butter - kurpitsavoi

15.11.2019

Makea ja samalla suolainen kurpitsavoi on yllätävä tahna tai levite. Sopii vaalean tuoreen patongin tai maalaisleivän päälle.

Se on terveellistä makeaa vaikka sekoittaa aamupuuron sekaan. Kurpitsassa ja myskikurpitsassa on paljon hyviä ravintotekijöitä ja lisäksi et löydä yhtään lisäaineita tästä tahnasta. Levitä leivälle kunnon kerros kurpitsavoita ja nauti.



Makea ja samalla suolainen kurpitsavoi on yllätävä tahna. Sopii vaalean tuoreen patongin tai maalaisleivän päälle.

Se on terveellistä makeaa vaikka sekoittaa aamupuuron sekaan. Kurpitsassa ja myskikurpitsassa on paljon hyviä ravintotekijöitä ja lisäksi et löydä yhtään lisäaineita tästä tahnasta. Levitä leivälle kunnon kerros kurpitsavoita ja nauti.


Kurpitsavoi - pumpkin butter


  • Myskikurpitsaa tai kurpitsaa n. 600 g
  • Inkiväärijauhetta 2 tl
  • Kanelia 2tl
  • Voita 40 g
  • Fariinisokeria 1 dl (ruokokidesokeria)
  • Suolaa 0.5 tl
  • Omenasiideriä n. 5 - 6 rkl
  1. Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
  2. Poista kurpitsan tai myskikurpitsan kuori ja lohko kurpitsa pieneksi.
  3. Laita uunivuokaan ja ripottele kurpitsan päälle kaneli ja inkivääri sekä suola.
  4. Paahda noin 15 minuuttia ja nostele kerran sekaisin kaikki. Kurpitsa saa ja täytyy ottaa hieman väriä pintaan. Mitä enemmän sitä paremmin.
  5. Lisää päälle 1 dl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria sekä voi. Voita saa olla jopa 50 grammaa.
  6. Paahda vielä 10 minuuttia ja sekoita jälleen välillä.
  7. Kun kurpitsa ja sokeri-voi seos on karamellisoitunut sekoita kaikki ja ota pois uunista.
  8. Jäähdytä hetki ja aja sekoittimen avulla tasaiseksi tahnaksi.
  9. Lisää omenasiideriä sekaan kunnes koostumus on mielestäsi sopiva.