Sahramipullat

07.11.2019

Sahrami, tuo hieno arvokas mauste. Antaa kauniin värin ja persoonallisen maun.

Sahramipullat sopivat hienosti joulun kahvipöytään. Resepti on rakkaan Mummoni perintöjä. Todella onnistunut joululeivonnainen.

Lahja mummon sahramipullat


  • Maitoa 0.7 l
  • Vehnäjauhoja 1 kg
  • Hiivaa 25 g
  • Sokeria 3 dl
  • Kananmunia 2 kpl
  • Sahramia pussillinen n. 3 g
  • Voita 200 g
  • Mantelilastuja
  1. Sekoita sahrami kädenlämpöiseen maitoon. Valmista pullataikina.
  2. Laita taikina kohoamaan n. 0.5-1 tunniksi.
  3. Kun taikina on kohonnut riittävästi vaivaa ja leivo pikkurinkilöiksi, pulla ukoiksi tai pyöreiksi pulliksi.
  4. Voitele munalla ja laita pinnalle mantelilastuja ja sokeria.
  5. Paisteta kuumassa uunissa n. 200 asteessa noin 10-20 minuuttia.
  6. Tarkkaile ulkonäköä.